استانداردهای بین المللی طراحی سایت

طراحی سایت رایگان چگونه است؟
2014-10-14
۹ قابلیت موثر گوگل پلاس جهت بهینه سازی وب سایت
2014-10-15

استانداردهای بین المللی طراحی سایت

استانداردهای وب در سالهای اخیر با توجه به تخصصی شدن حوزه ها شامل موار ذیل است:

آزمایش معتبر بودن یک سایت یا همان Validation یکی از کارهای بسیار مهمی است که هر طراح و برنامه نویس وب باید آنرا در نظر داشته باشد.

استانداردهای کنسرسیوم جهانی وب W3C

استانداردهای سازمان موسوم به نیروی ضربت اینترنتIETF

استانداردهای سازمان بین المللی استاندارد

RFC یا ابداعات مهندسین رایانه که توسط IETF به عنوان استاندارد در می آیند

استانداردهای جامعه سازندگان رایانه اروپا

استانداردهای یونی کد که توسط کنسرسیوم یونی کد ارائه می گردد

استانداردهای IANA : نهاد شماره های اختصاصی اینترنت (Internet Assigned Numbers Authority)

در یک نگاه کلی وقتی می گوییم یک صفحه وب بر اساس استانداردهای وب طراحی شده است بیشتر منظورمان اینست که آن سایت یا صفحه اینترنتی از نظر HTML و CSS وJavascript استانداردهای موجود را رعایت کرده باشد.

استانداردها کمک میکنند تا مطمئن شویم که تمام افراد به اطلاعاتی که ما تامین میکنیم دسترسی دارند و همواره توسعه وب را سریعتر و لذت بخشترمی کند.

استانداردهای بین المللی طراحی وب سایت

مطابقت با استانداردها استفاده از وب را برای افرادی با نیازهای خاص ساده تر میکند. افراد نابینا ممکن است سیستمهایی برای خواندن صفحات وب داشته باشند. افرادی با بینایی ضعیف ممکن است صفحاتی بخواهند صفحاتی دوباره مرتب شده و بزرگ شده برای خواندن راحتتر داشته باشند و افرادی که از دستگاههای جیبی استفاده میکنند میتوانند به راحتی زمانی که از سیستمهای خود استفاده میکردند از وب استفاده کنند.

چنانکه شرح خواهیم داد ، همواره دلایل مفیدی برای توسعه دهندگان وب وجود دارد که با استانداردهای وب هماهنگ باشند. برای نمونه موتورهای جستجو میتوانند کار فهرست کردن سایتها را بهتر انجام دهند. استفاده از کدهای مختص یک مرورگر اغلب کار طراحی یک صفحه را دوبرابر یا سه برابر میکند. و زمانی که رسانه جدیدی مطرح میشود برای مطلوب شدن سایت کار زیادی باقی میگذارد. این وضعیت بدون مفهوم هدایت استانداردهای وب فقط وخیم تر خواهد شد.

بعضی از مردم ترس از این دارند که استانداردها در حال محدود کردن هستند. در حقیقت ، آنها مقدار زیادی از کار خسته کننده مورد بحث در توسعه وب را حذف میکنند و به توسعه دهندگان وقت و اتعطاف پذیری بیشتری میدهند تا به درستی خلاق باشند. که هر دو به آینده بهبود یافته و متفکری نسبت به گذشته راه می-یابند.

بسایری از کاربردهای وب ، از جمله بعضی ها که امروزه فقط در رویاهای ما هستند بدون گسترده شدن مطابقت با استانداردها ممکن نخواهد بود و یا مشکلتر خواهد بود. در حال حاضر ، سیستمها و نرم افزارهایی وجود دارند که بسیار عمومی و ظاهرا فراگیر هستند ، اما چی کسی میداند فردا چه اتفاقی میافتد ؟ مقید کردن خودمان با کنترل هر شرکت منفردی به این معنی است که آینده خودمان را به خوش اقبالی یا بداقبالی اینکه یک شرکت میتواند یا میخواهد که ما را تامین کند محدود میکنیم. حمایت کردن از فراگیری استانداردها به وب اجازه میدهد که تا زمانیکه مشوق نوآوری است زنده بماند و در همین مسیر ادامه دهد.

استانداردها چیزهای زیادی برای عرضه کردن دارند که ما در پروژه استانداردهای وب به آن در حد لازم رسیدگی میکنیم تا به شما کمک کنیم که بیشتر درباره آنها یاد بگیرید. این متن تنها نقطه آغاز است ، به شما از اینکه چه استانداردهای موجود است ، چه کاری انجام میدهند و چرا شما باید به آنها توجه داشته باشید ، یک درک قوی خواهد داد. هر بار که ما یکتکه ار وب را میسازیم به فضای عمومی اطلاعات که همان وب است کمک می کنیم. میتوانیم آنرا هر چه بهتر بسازیم و یا آنرا سنگین تر کنیم که از هم گسیخته میشود. این انتخاب متعلق به ماست ؛ نتیحه آن متعلق به همه.

استانداردهای ECMA

ECMA چیست ؟

انجمن سازندگان اروپایی رایانه (ECMA) یک سازمان است که رسما در سال ۱۹۶۱ تاسیس شده تا نیازهای استانداردسازی قالبهای عملیاتی رایانه از جمله زبانهای برنامه نویسی و کدهای ورودی/خروجی را برآورده کند.

ECMA در ژنو سوئیس و در نزدیکی اداره مرکزی سازمان بین المللی استانداردسازی (ISO) و کمیسیون علوم الکترونیکی بین المللی (IEC) مستقر شده است. در ۱۹۹۴ نام سازمان ECMA به “انجمن اروپایی برای استانداردسازی اطلاعات و سیستمهای ارتباطی” تغییر یافت به این منظور که بازتاب گسترده تری از حوزه فعالیتهایش داشته باشد.

چه کاری انجام می دهد؟

وظیفه اصلی ECMA گسترش استانداردها و گزارشهای فنی در زمینه اطلاعات و فناوری های ارتباطی است. از آنجایی که ECMA یک انجمن از شرکتهاست و نه یک موسسه استانداردسازی رسمی ، اغلب با نهادها و موسسه های ملی یا بین المللی همکاری میکند.

استانداردهای ECMA به عنوان یک اساس و بنیاد برای استانداردهای بین المللی و اروپایی پذیرفته شده اند. تا جایی که بیش از ۲۷۰ استاندارد ECMA و۷۰ گزارش فنی منتشر شده است.

از این استانداردها ۸۵ مورد به عنوان استاندارد بین المللی توسط سازمان بین المللی استانداردسازی (ISO) پذیرفته شده اند. علاوه بر اینکه ۲۵ مورد به عنوان استاندارد اروپا توسط موسسه اروپایی استانداردهای ارتباط از راه دور (ETSI) پذیرفته شده است.

 ECMA Script  (جاوا اسکریپت استاندارد شده)

ECMA Script یک زبان برنامه نویسی استاندارد شده است که تا حد زیادی بر مبنای JavaScript از Netscape و JScript از Microsoft است. ECMA Script توسط هیئت فنی ۳۹ از ECMA تعریف شده است.

کاربرد اصلی ECMA Script ، که یک زبان مبتنی بر شیئی است ، اداره اشیائی است که در صفحات وب توسط الگوی شیئی سند (DOM) مشخص شده اند. این اشیاء (به طور موثر، عناصری که صفحات وب یا صفحات کامل وب را میسازند) میتوانند اضافه شده، حذف شده، جابجا شده و یا از لحاظ خصوصیات تغییر کنند. این به توسعه دهندگان وب اجازه میدهد اثراتی مانند متن متحرک، کلیدهای گرافیکی و صفحاتی که بر اساس ورودی کابر بدون نیاز به بارگذاری مجدد تغییر میکنند، ایجاد کنند.

خصوصیات متداول ECMA Script ، استاندارد ECMA – ECMA262 خصوصیات زبان برنامه نویسی ECMA ، نگارش دوم است.

Validation چیست ؟

Validation روند آزمایش کردن یک صفحه وب در برابر استانداردهای کنسرسیوم وب World Wide Web Consortium یا همان W3C برای سندهای HTML و XML می باشد.

چرا باید سندهایمان را Validate کنیم ؟

یک دلیل بسیار مهم و ساده این است که سندهایی که بر مبنای استانداردهای W3C نمی باشند وابسته به غلط گیری مرورگری هستند که در آن در حال نمایش می باشند و این عامل باعث می شود که اینگونه صفحه ها بر روی مرورگرهای مختلف نمایش های مختلفی داشته باشند و یا اینکه به درستی نشان داده نشوند.

ممکن است خیلی از سایتها، حتی سایتهای بسیار معروف را ببینید که Validate نمی شوند، این سایتها معمولا به خاطر نام و شهرتشان است که زیاد توجهی به این مساله نمی کنند، اما سایتهای عادی قادر به انجام این کار نیستند و نمی توانند برای خود شهرت ایجاد کنند. پس بنابراین حتما لازم است که این کار انجام شود.

همچنین این کار برای افراد معلول و ناتوان هم بسیار مفید است چون خیلی از برنامه هایی که از روی صفحه وب می خوانند (Screen Reader) به استاندارد بودن کد صفحه وابسته هستند. جالب است بدانید در بعضی از کشورها استفاده از Accessibility یک قانون است.

دیدگاه ها بسته شده است