RFID در بانکداری الکترونیکی

امضا دیجیتال چیست؟
2014-08-18
پول الکترونیکی چیست؟
2014-08-18

RFID در بانکداری الکترونیکی

بانکداری الکترونیکی را این بار در گرو تکنولوژی RFID می بینیم.

بانکداری الکترونیکی که در واقع همان استفاده از اینترنت روی گوشی های موبایل می باشد، و در واقع به جای آن روش های سنتی به مشتریان این امکان در بانکداری الکترونیکی داده است که از چنین سرویسی بهره مند شوند. طبق آماری هم که داده شده است، استفاده از ابزارهای موبایلی نسبت به فناوری های دیگر افزایش پیدا کرده است. این مساله به جایی رسیده است که تجارت سیار را به شکل انقلابی جهانی در آورده است که با همان سرعت وقوع در کشورهای پیشرفته در کشور های در حال توسعه نیز در حال رخ دادن است. طبق تحقیقاتی هم که از بانکداری الکترونیکی به دست آمده است گفته شده کاربران اینترنتی رو به افزایش می باشند. و خود این مساله ی است که می تواند بیانگر تجارت سیار باشد که در آینده ای نزدیک می تواند بیشترین سهم استفاده از بانکداری الکترونیکی را به خود اختصاص دهد.

امکان بی نظیر خدمات موبایلی در کاهش هزینه های اریه خدمات بانکی وسرعت و امنیت بالای آن ها می باشد همچنین به علت مشکلاتی از قبیل حمل کارت های پرداخت متعدد در کیف مشتریان ، نگهداری رسیدهای کاغذی گوناگون، نبود یک سیستم خودکار ثبت سفارش ، نبود مدیریت بر روی سیستم های پرداخت و… تمایل زیادی برای ایجاد یک سیستم پرداخت الکترونیک  یکپارچه که هزینه و ریسک مراودات را به شدت کاهش دهد، وجود دارد. به همین منظور ایده استفاده از تلفن همراه برای انجام تبادلات مالی در سال های اخیر همراه با رشد استفاده از این فناوری و همچنین با گسترش موج استفاده از تکنولوژی RFID در زمینه های مختلف و استفاده از آن در ساخت کارت های CNTACT LESS منظور استفاده در پرداخت های با حجم کم بانک ها را به فکر استفاده از این فناوری در ابزارهای موبایل انداخت تا به روش قدیمی حمل کیف پول و چک های بانکی برای همیشه خاتمه دهند. این تفکر منجر به پیدایش نوع جدیدی از فناوری RFID به نام NFC که با گوشی های موبایل سازگار هستند، گردید. از ترکیب این فناوری با سیم کارت موجود در گوشی موبایل و استفاده از الگوریتم رمز نگاری بر روی سیگنال های RFID می توان به سطح بالایی از امنیت دست یافت. همچنین دیگر با محدودیت کارت های COTACT  LESS از جمله شارژ مجدد و یا تهیه کارت جدید مواجه نبوده و با استفاده از سیم های CREDIT CARD در گوشی موبایل می توان به صورت آنلاین از حساب خود برداشت کرد. کشورهای بسیاری نظیر امریکا ، آلمان ، ترکیه ، کره جنوبی  و…. در حال حاضر در حال بهره برداری و استفاده از مزایای این سیستم می باشند.

RFID پدیده ای نو در بانکداری الکترونیکی NFC  در بانکداری الکترونیکی چه نقشی دارد و چیست؟

ارتباط میدان نزدیک یا NFC (near field communication) یک فناوری ارتباطی بی سیم با فرکانس بالا و دامنه کوتاه می باشد که انتقال داده بین دستگاه را تا فاصله ای در حدود ۱۰سانتی متر با فرکانس MHZ ۱۳٫۵۶ و بدون نیاز به تنظیمات کاربر، امکان پذیر می نماید. برای اینکه دو دستگاه بتوانند ارتباط برقرار کنند کافی هست آنها را در نزدیکی یکدیگر قرار داده که در این حالت اینترفیس NFC موجود در دستگاه ها به صورت خودکار تنظیمات مورد نظر را انجام می دهد و ارتباط به صورت peer-to-peer بین دو دستگاه برقرار می گردد.

اولین استاندارد مربوط به NFC در سال ۲۰۰۳ ایجاد گردید که در ابتدا تنها به منظور استفاده در ابزارهای موبایل طراحی شده بود ولی با گسترش استفاده از آن و بهینه بودن به طور کلی سه کار برد اولیه و اصلی برای NFC  عبارتند از :

۱٫ تبادل اتوپرداخت های سیار با امنیت بالا

۲٫ ارتباطات بصررت peer-to-peer

۳٫ دسترسی به اطلاعات در حین حرکت

(به عنوان مثال تعداد بیشماری از شرکت های سازنده گوشی های موبایل نظیر Motorola ،nokia ،sony ، philips و… در حال فعالیت در زمینه این فناوری می باشند تا بتوانند از این طریق سهم بیشتری را در بازار رقابتی امروز از آن خود کنند.

RFID تا NFC 

NFC مبتنی بر فناوری RFID  بوده از قوانین مشابهی پیروی می نماید. RFID فناوری است که به منظور توسعه سیستم های شناسایی خودکار توسعه پیدا کرده است. سیستم های RFID متشکل از دو المان اصلی می باشند، حمل کننده سیگنال که به آن contact less tag به طور ساده تر Tag گفته می شود و یک دریافت کننده که به آن دستگاه خواندن و نوشتن (read-write-device)گفته می شود. قسمت حمل کننده سیگنال یا Tag به کالا یا هر چیز دیگری که می خواهیم آن را شناسایی و یا اطلاعات آن را دریافت کنیم که معمولا شامل اطلاعاتی از قبیل شماره شناسایی، قیمت کالا و یا تاریخ می باشد. روش پرداخت سیار با استفاده از NFC  با استفاده از NFC  می توان بسیاری از فرایندهای بانکی از قبیل دریافت موجودی حساب، پرداخت قبوض و … را توسط تلفن همراه انجام داد.

دیدگاه ها بسته شده است