طراحی سایت با الگوریتم ژنتیک (بخش اول)

تبلیغات به ازای هر کلیک در طراحی سایت (بخش چهارم)
2015-01-26
طراحی سایت با الگوریتم ژنتیک (بخش دوم)
2015-01-26

طراحی سایت با الگوریتم ژنتیک (بخش اول)

درباره الگوریتم ژنتیک شنیده اید؟ اینکه آیا می توان با این الگوریتم طراحی سایت هم انجام داد؟ سوال بسیاری از تازه کاران این می باشد. در دنیای مجازی پر از رقابت امروز، کمپانی ها و سازمانها همگی در تلاش برای برقراری روابط بلند مدت با مشتریان آنلاینشان هستند.

این کمپانی ها تکنیک های جدیدی را برای طراحی سایت بهینه که بتواند همواره مشتریان بیشتری را جذب کند، بکار می گیرند. معیارهای چندیهم چون چگونگی طراحی و نحوه چیدمان عناصر مختلف در یک صفحه وب سایت، میتواند برای بهینه سازی این فروشگاههای مجازی بکار رود. ما در اینجا با استفاده از الگوریتم های ژنتیک اقدام به بهینه سازی پارامترهای ذکر شده در یک صفحه وب سایت نموده ایم.

الگوریتم ژنتیک در طراحی سایت

اما یکی از مهمترین مشکلات موجود در طراحی سایت با این الگوریتم، در نظر گرفتن سلایق، ترجیهات و تمایلات کاربران است که امری ضروری و غیر قابل اجتناب در طراحی وب سایتها بشمار می رود. بنابر این ما در طراحی سایت با استفاده از نسخه توسعه یافته ای از الگوریتم های ژنتیک با عنوان الگوریتم ژنتیک تعاملی، که عملیات بهینه سازی سایت را با ارزیابی های خود کاربران انجام می دهد، اقدام به حل این مشکل نموده ایم.

بدین ترتیب یک کاربر قادر خواهد بود نمونه طراحی ها و چیدمانهایی را انتخاب کند که بر اساس نمایش گرافیکیشان بیشتر مورد توجه اوست. در پایان، ضمن ارائه تجزیه و تحلیل آزمایشات انجام گرفته،مقبولیت اعمال این روش در بهینه سازی وب سایت ها نتیجه گیری می شود.

با گسترش تکنولوژی ها و وسائل ارتباطی جدید، به ویژه اینترنت و طراحی سایت شیوه زندگی انسانها دچار تغییر و تحولات عمده ای گردیده است

این تکنولوژی های جدید که امکان ارتباط همزمان و نامحدود افراد را فارغ از مکان قرارگیری آنان در جهان واقعی فراهم ساخته اند، زمینه ساز بوجود آمدن جهان جدیدی شده اند که از آنها به عنوان جهان مجازی یاد می شود. این امکان عرصه مجازی باعث شده تا شرکت ها وسازمانها با راه اندازی سایت های الکترونیکی قدرتمند و معتبر، به دنبال جلب توجه مخاطبان بیشتری به سوی خود واهداف موردنظرشان باشند.

در واقع این وب سایت ها که مکانی برای نمایش و عرضه مجموعه افکار، عقاید، سلایق، احساسات، محصولات، خدمات و ارتباطات جهانی هستند، به نوعیمیتوانند نقش ابزاری اطلاعاتی و ارتباطی همچون تلفن، موبایل، تلویزیون، روزنامه و دیگر رسانه ها را ایفا کرده و از آنجایی که قابلیت استفاده ازمولتی مدیا را دارا می باشند، تبدیل به برترین رسانه ساخت دست بشر شده اند. وجود این وب سایت ها و وبلاگ های متنوع در شبکه جهانی اینترنت فضایی رقابتی ایجاد کرده و باعث شده است تا سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی برای داشتن وب سایت برتر توجه زیادی به معیارهای بهینگی وب این مقوله امروزه یکی از مباحث مطرح در دنیای اینترنت است که از اواخر دهه ۹۰ میلادی هر روز به اهمیت آنافزوده می گردد.

سایت های موفق دنیا به این مبحث بسیار اهمیت داده و مواردی مانند بهبود ساختار و نمای وب سایت در جذب بیننده،جستجوی بهتر در موتورهای جستجوگر، برقراری تعامل با کاربر، فراهم آوردن امکانات بهتر و بیشتر برای کاربران در جهت استفاده راحت تر ازخدمات ارایه شده روی سایت و فروش بیشتر را همواره مد نظر دارند  در این میان مهمترین اصل یا واقعیتی که امروزه در زمینه وب سایت ها وجوددارد این است که این شاخه در حال توسعه وتغییر است و سایت ها در حال بزرگ شدن و پیچیده تر شدن می باشند.

لذا با پیچیده تر شدن این سیستم نیاز برای دارا بودن یک معماری و طراحی خوب سایت و بهینه در راستای حفظ آن بیشتر احساس می شود و این در حالیست که صورت گرفتن این امر بسیار مشکل می نماید، چراکه سیستم مذکور سیستمی دینامیک و پویا بوده و دائما از لحاظ جنبه معماری و نحوه طراحی در حال تغییر است. از این رو می بایست بدنبال روشی بود تا بتوان یک معماری یا طراحی مناسب برای سایت، تغییر پذیر، قابل انطباق، کارا و موثر را در پاسخ به مجموعه پیچیده از نیازها وخواسته ها، بالاخص زمانی که این معماری نیازدارد با تغییرات محیطی ناشی از ورود سیستمها، تکنیکها و امکانات جدیدتر خود را وفق دهد، بوجود آورد. از اینرو روشهایی نیاز است که هم درآن با استفاده از نظریات و پیشنهادات از جانب افراد بشر مبنی بر چگونگی طراحی و ساختار معماری سایت ،مسئولیتهای اولیه سیستم را حفظ کند و هم شانسی برای گشتن یا پیمودن بین جوابهای ممکن برای اعمال به وب سایت، فراهم آورد.

دیدگاه ها بسته شده است