نرخ پرش چیست؟

منظور از تبلیغات CPA چیست؟
2022-01-16
تبلیغات در فضای مجازی چرا انقدر مهم است؟
تبلیغات در فضای مجازی چرا انقدر مهم است؟
2022-01-23

نرخ پرش چیست؟

منظور از نرخ پرش چیست؟

نرخ پرش یا بانس ریت (Bounce Rate) یکی از بدترین معیارهاییست که می‌تواند پیش چشم وبمستران یا مدیران یک کسب و کار قرار بگیرد.

قطعا هیچ کسی نمی خواهد که کاربرانی که وارد سایتش می شوند زود بپرد.

به تصور خیلی ها این نرخ پرش یک فاجعه جبران ناپذیر است. از انجایی که تاثیر منفی روی سایت می گذارد. حالا واقعا بانس ریت یا نرخ پرش چه تاثیری در سئو دارد.

نرخ پرش را می توان به عنوان یکی از شاخصه های کلیدی عملکرد یا (KPI) دانست که برای سئو و محتوای سایت تعریف می‌شود. طبیعتا براساس آمارهای مختلف بهتر می‌توانیم نرخ تبدیل سایت و دیگر KPIهای تعریف شده را بهینه‌سازی کنیم. تصور کنید با هیچ کدام از تلاش های شما به ثمر نمی رسد، بلکه بانس ریت bounce rate شما نیز بالاتر می‌رود و کاربرانی که وارد سایت می‌شوند خیلی سریع خارج می‌شوند. قطعا با بررسی دقیق می‌توانید کاری کنید که میزان نرخ پرش سایت شما کاهش پیدا کند.

با این حساب بانس ریت مناسب چقدر می باشد؟

منظور از این موضوع درواقع اینست که از بین کاربران ورودی به سایت چنددرصد بعد از مشاهده صفحه اول سایت از ان خارج می شوند.  

قبل از اینکه بگوییم نرخ پرش مناسب چقدر است باید بدانید که بانس ریت به موارد زیادی بستگی دارد؛ چراکه باید شرایطی را فراهم کرده باشید که مخاطب بتواند از یک صفحه به صفحه دیگر برود. اما به طور کلی سایت‌های فروشگاهی نسبت به سایت‌های محتوامحور، بانس ریت کمتری دارد.

علتش هم اینست که کاربر برای خرید وارد سایت شده و احتمال بیشتری هست که برای بررسی محصولات دیگر هم وارد صفحات دیگر شود. اما در سایت‌های محتوامحور وقتی مطلب مورد نظر را مطالعه کردید از آن صفحه و به‌طور کلی از سایت خارج می‌شوید، مگر اینکه لینک‌سازی خیلی خوبی صورت گرفته باشد یا نیاز داشته باشید به صفحات مرتبط نیز سر بزنید.

بنابراین نمی‌توان به‌طور قطعی در مورد بانس ریت مناسب صحبت کرد، ولی براساس تجربه و بررسی‌های انجام شده نرخ پرش ۴۰ تا ۵۰ درصدی می‌تواند نرمال و قابل قبول باشد. اما هر چه بانس ریت سایت شما کمتر از ۴۰ درصد باشد، نشان می‌دهد در این بخش موفق بوده‌اید.

نرخ پرش

نحوه محاسبه نرخ پرش با گوگل انالیتیکس چطور می باشد؟

در گوگل آنالیتیکس به‌طور کلی سه نوع تعامل داریم که شامل موارد زیر می‌شود :

  • بازدید صفحات (Pageviews):

با یک بازدید از صفحه تان یعنی اینکه این کاربر به صفحات دیگر سر نزده و در نتیجه باید جزو بانس ریت قرار گیرد. اما اگر طبق آمار ببینیم که همین کاربر چند Pageviews دارد، متوجه می‌شویم که در نرخ پرش ما تاثیری نخواهد داشت.

  • وقایع (Events):

رویدادها و وقایع موردنظر در این بخش به معنای اقدامات و رفتارهای ثبت شده کاربر در سایت. به‌طور پیش‌فرض هیچ ایونتی در گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) وجود ندارد و باید به کمک گوگل تگ منیجر آنها را ایجاد کنید.

  • تراکنش (Transaction):

تراکنش‌های مالی کاربران نیز مانند بازدید از صفحات مختلف می‌ماند؛ چراکه کاربر به سبد خرید رفته و بعد از نهایی کردن سفارش خود وارد صفحه پرداخت می‌شود. برهمین اساس نرخ پرشی رخ نداده است و این موضوع بانس ریت شما را کاهش می‌دهد.

دیدگاه ها بسته شده است