ایده ها در تبلیغات چه نقشی دارند؟

ندانسته های اینستاگرام
ندانسته های اینستاگرام
2020-10-25
لوکیشن در اینستاگرام
امتیاز گرفتن با ثبت لوکیشن در اینستاگرام
2020-11-02

ایده ها در تبلیغات چه نقشی دارند؟

طراحی خلاقانه در تبلیغات

طراحی خلاقانه در تبلیغات

نقش ایده های خلاقانه در تبلیغات

نقش اصلی ایده‌های خلاقانه در تبلیغات، در واقع نحوه انتقال سریع پیام به مخاطب و جذابیت کار برای جلب نظر مخاطب است.

در گذشته راه اندازی یک شغل یا یک فعالیت تجاری بسیار ساده‌تر بوده. تنها مسئله ارائه خدمات یا خریدوفروش یا جابجایی اجناس و کالاها مدنظر بوده است. اما در حال حاضر دیگر با افزایش محصولات و گسترش بازارهای تجاری و رقابتی، موفقیت‌های شغلی و افزایش فروش محصول تبدیل به یک هدف فراتر از معمول شده. طوری که تلاش شما را به گزینه برتر مصرف کننده تبدیل کرده است.

ایده های تبلیغاتی خلاقانه هم جز پراهمیت ترین بخش سازمان‌ها، موسسات و شرکت‌ها به شمار می‌روند. در واقع این تبلیغات به عنوان یک پیام‌رسان از شرکت به مخاطب هستند. معمولا کسانی که سفارش تبلیغات می‌دهند، ایده های تبلیغاتی خلاقانه مستقیم می‌خواهند. اما باور طراحان بر این است که تبلیغات اگر دارای پیام غیرمستقیم باشند، می‌توانند جذابیت بیشتری داشته باشند.

هر ایده جدیدی تنها ترکیب و یا تلفیقی از یک یا چند ایده قبلیست. مهم نیست که این ایده یا تکنیک چگونه به ذهن ما رسیده، بلکه چگونگی استفاده و بروزرسانی آن برای هدف نهایی مهم است. پس برای ادامه در این راه، باید با استراتژی‌ها و تکنیک‌های خلاقانه آشنایی داشت. همچنین درک بهتر و عمیق‌تری از مکانیزم و چگونگی عملکرد آن‌ها به منظور گسترش فضاهای ذهنی و یافتن ایده‌های نو داشت.

شاید سوال بسیاری این باشد که ” کلید موفقیت تبلیغات در چیست؟

نقش ایده های خلاقانه در تبلیغات

جوابی که می‌شنوید : هیچ چیزی از تبلیغات خلاقانه کارآمدتر نیست؛ با تبلیغات خلاقانه است که کار نهایی به یادماندنی تر و بادوام تر می شود. حتی با یک هزینه کم در زمینه تبلیغاتی می‌توان تاثیر گسترده‌ای روی کار داشت. و البته طرفداران بسیاری را جذب خود کرد.

حالا سوال بعدی که مطرح می شود “ تبلیغات خلاقانه واقعا در ترغیب مردم به خرید چقدر تاثیرگذارند؟

“آیا تاثیرگذارتر از تبلیغاتی هستند که ساده ویژگی‌ها و مزایای محصولات را فهرست می‌کنند؟”

نقش ایده های خلاقانه در تبلیغات

یکسری پژوهش‌هایی که در این زمینه شده است، نشان داده یک پیام خلاقانه توجه بیشتری را به خود جلب می‌کند. حتی محصول بازاریابی شده بازتاب مثبتی در ادامه خواهد داشت. اما موضوع اینست که هیچ مدرک و گواهی مورداعتمادی از چگونگی تاثیر این پیام‌ها روی رفتار خریدار در دست ندارد. فقط تحقیقات اندکی که خلاقیت را تبدیل به سود فروش می کنند، انجام می‌شوند.

آگهی‌های تبلیغاتی پروژه‌های بزرگ

این آگهی ها که در یک تیم بزرگ از طراحان، کارگردانان و یا مدیران بخش خلاقیت و هنرمندانی که در حیطه طراحی‌های مفهومی کار می‌کنند شکل می‌گیرند. مثلا کمپین‌های تبلیغاتی بزرگی به منظور تجسم پیش‌نویس اولیه ایده خلاقانه مورد نظر تشکیل می‌شوند که برای این تبلیغ نیاز به بودجه زیادی دارند. شاید موضوع ساده باشد، اما پیدا کردن ایده جز سخت‌ترین مرحله پروژه می‌باشد. تجسم ایده، سپس تبدیل آن به یک پیش‌نویس یا طرح اولیه روی کاغذ، و در نهایت تبدیل آن به یک تبلیغ نهایی واقعی. همه این‌ها نیاز به تجربه و دانش کافی در مورد ابزار و روند کار دارند.

طراح گرافیک در شکل‌گیر تبلیغات خلاقانه چه نقشی دارد؟

نقش ایده های خلاقانه در تبلیغات

طراح گرافیک کسی‌ست که بتواند یک ایده خلاقانه را متناسب با ویژگی‌ها و امکانات یک رسانه انطباق دهد. درواقع طراح باید در روند خلاق ایده اش مشارکت داشته باشد. و اینکه فقط طراح نیست که ایده را خلق می‌کند، یک تیم ایده‌پرداز پشت این قضیه‌ست که خلق ایده می‌کنند. از این رو طراح گرافیک هم نقش بسیار مهمی دارد.

طراحی گرافیکی در تبلیغات چون هم‌عرض شده، کمتر از این ایده‌های خلاقانه در تبلیغات استفاده می‌شود. هر چه جامعه تصاویر بهتری ببیند، سطح درک و سواد بصری آن‌ها افزایش می‌یابد. پس با این حساب دو بحث مدنظر است. درک و فهم سطح سلیقه ای افراد، که سواد بصری آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تبلیغاتی که در یک جامعه دیده می‌شود شاخص بسیار مناسبی برای شناخت فرهنگ آن جامعه می‌باشد. درصورتیکه تبلیغات برای استفاده از کالایی خاص ترغیب کننده باشد، باید به فرهنگ افراد توجه کرد. چون همین تبلیغات است که براساس فرهنگ یک جامعه می‌تواند شکل گیرد و جذب مخاطب کند. همچنین روی فرهنگ جامعه تاثیرگذار باشد.

ابعاد تبلیغات خلاقانه چیست؟

اول اصالت : تمرکز روی منحصربه‌فرد نشان دادن ایده تبلیغاتیست.

دوم انعطاف‌پذیری : زمانی که تبلیغ روان و سلیس باشد، محصول را به طیف متنوعی از کاربردها و ایده‌ها پیوند میزند.

سوم جزییات : گاها تبلیغاتی دیده می شود که با بسط ایده های ساده و تودرتو و پیچیده کردنشان شکل می گیرند. مثلا در تبلیغ ماست میوه‌ای Ehrman، در آلمان، فردی از خوردن ماست توت‌فرنگی لبش را لیس میزند، درحالیکه زبانش شبیه توت فرنگی شده است.

چهارم تلفیق : براقراری ارتباط بین اشیا مدنظر است. در واقع به صورت طبیعی با یکدیگر نامرتبط می باشند. مثلا برند Wrigley در آگهی بازرگانی‌اش اسطبلی از خرگوش را به نمایش می‌کشد! خرگوش‌ها با موز، توت فرنگی و هندوانه تغذیه می‌شوند و دندان‌هایشان شبیه به آدامس‌های Juicy Fruit Squish رشد می‌کنند. عناصر نامرتبطند، اما یک خط داستانی واگرا ایجاد کرده است.

و در اخر ارزش هنری : تبلیغاتی که دارای سطح بالایی از خلاقیت هنری باشند، کلام دلنشین و زیبایی بصری یا شنیداری را در بردارند.

دیدگاه ها بسته شده است