یک فروشنده حرفه ای چه خصوصیاتی دارد؟

راه های کسب درآمد از اینستاگرام
چه مدل کسب درآمدهایی از اینستاگرام هست؟
2020-12-13
تولید محتوای باکیفیت
چطور محتوای باکیفیت بنویسیم؟
2020-12-20

یک فروشنده حرفه ای چه خصوصیاتی دارد؟

فروشنده حرفه ای و موفق چه کسی است؟

فروشنده حرفه ای و موفق کسی نیست که صرفا از پشت میز دانشگاه امده باشد و یا صرفا با سابقه کار طولانی هم به اینجا رسیده باشد. بلکه تجربه فروش باید داشته باشد. در نتیجه برای فروش موفق یک کالا ۳ عامل کلیدی مطرح است :

  1. دانش کافی
  2. علاقه به فروش
  3. ارائه صحیح محصول

دقت کنید که همه افراد همه این ۳ عامل را با هم ندارند. درواقع جمله معروفی هست که می گوید : فروشنده موفق، فروشنده به دنیا نمی آید. البته همیشه هم اینطوری نیست. بی شک، استعداد و پتانسیل هایی هم در این بین نقش دارند که با آموزش و کسب تجربه شکوفا خواهند شد.

در ادامه بیان خصوصیات یک فروشنده مطرح است، خصوصیاتی که با آموزش و تقویت، یک فرد مستعد را می تواند به فروشنده حرفه ای و موفقی تبدیل می کند.

خصوصیات یک فروشنده حرفه ای و موفق ؟!

  1. وجدان

نتایج تحقیقات انجمن روانشناسی آمریکا در سال ۱۹۹۳ نشان داده که اغلب فروشندگان موفق باوجدان هستند. افرادی که به کارشان افتخار می کنند و به آن عشق دارند. درضمن منظم اند و از کارایی بالایی برخوردارند. این ویژگی های رفتاری این افراد است.

وجدان کاری هم یعنی ادامه انجام کار بدون فرصت دادن به دخالت حاشیه ها. اگر فردی مرتب یا یا کارآمد نباشد، قطعا قادر به آموختنش هم نیست. فروشنده حرفه ای موفق با وجدان، حتما نظر کارفرما و مشتریان را به خود جلب می کند و این تضمین کننده تثیبت وی در تیم فروش و افزایش درآمدش خواهد بود.

خصوصیات فروشنده حرفه ای

  1. ادب

یک فروشنده حرفه ای بیشترین احترام را برای مشتریان خود قائل است. رفتار فروشنده های حرفه ای با مشتریان کنونی و بالفعل باید مثل رفتار با طلا باشد. درضمن زمان برای مشتری باید کافی و برنامه ریزی شده باشد. کمبود زمان مشتری را باید درک کرده و به آن احترام گذاشت.

  1. ابتکار

فروشنده ای حرفه ایست که که منتظر دستور نخواهد ماند. این افراد بسیار مصمم و علاقمند به دراختیار گرفتن امور هستند. نظمی که فروشنده دارد، عامل حفظ موفقیت او خواهد بود. پس چیزی که قرار است به فروش برسد، راهی برای ان می باشد. باید روش های ابتکاری به کار گرفته شود. درصورتی که مداوم یک روش روتین برای فروش داشته باشید، هرگز رشد نمی کنید. ابتکار همراه با ریسک است و ریسک منظقی هم باعث ایجاد تجربه و افزایش مهارت می شود.

  1. گوش دادن

برترین فروشندگان کسانی هستند که از مشتریانشان سوال می کنند و به پاسخ آنان نیز به درستی گوش می دهند. وقتی به مشتری گوش می دهید، نیاز و خواسته مشتری را به درستی تشخیص و راهکار مناسب را ارائه دهید. گوش دادن به مشتری، نشانه احترام به کلام اوست.

  1. ایستادگی

خصوصیت دیگر یک فروشنده موفق، صبر و ایستادگی است. زیرا فروشنده باید به شنیدن کلمه “نه” عادت کند. پس باید اعتماد به نفس و ایستادگی بالایی از خود نشان دهد. پس باید تکنیک های فروش را بشناسد تا جواب نه کمتر بشنود.

  1. پذیرنده کلام مربی

پذیرش کلام مدیر به عنوان مربی فروش، از داشتن تجربه با اهمیت تر است.

فروشنده موفق با انرژی کافی و علاقه به سوی یادگیری و پذیرش کلام مربی گام بردارد. درواقع از هرگونه پیشنهاد باید استقبال کند. فروشنده موفق سریعا خود را با تغییر تاکتیک های مربی خویش، منطقی ساخته. حتی اگر با تمام روندهای گذشته فروش متفاوت باشد.

  1. خوش بین بودن

اینکه ترجیح می دهید از چه فروشنده ای خرید کنید؛ فروشنده ای خوش بین؟ یا فروشنده ای بدبین و افسرده؟ تمایل مشتریان به خرید از فروشنده های خوش بین و بشاش است.

  1. زیرک بودن

یک فروشنده حرفه ای موفق، باید توانایی تغییر مسیر به موقع داشته باشید و به محض آنکه جواب منفی دریافت می کنید، باکمک خلاقیت، مسیر هوشمندانه دیگری را برای ادامه عملیات فروش پیش می برد.

درواقع باید زبان بدن مشتری را بشناسد. تا بتواند استراتژی خود را بنا به فرد مقابل تغییر دهد.

  1. سوال پرسیدن

تحقیقات Searcy نشان می دهد که بالاترین کارایی در بین فروشندگانیست که تعداد سولات بیشتری از مشتری خود می پرسند. لزوما نه در مورد محصولات؛ سوالات منطقی که باعث رنجش مشتری نشود. استراتژی طرح سوال از پاسخ سوال قبلی، یک تکنیک بسیار مناسب است.

دیدگاه ها بسته شده است