وایرال مارکتینگ چقدر در بازاریابی تاثیر دارد؟

معیارهای بازاریابی
معیارهای بازاریابی چیست؟
2021-03-04
از چه ابزار دیجیتالی برای بازاریابی استفاده می شود؟
2021-03-11

وایرال مارکتینگ چقدر در بازاریابی تاثیر دارد؟

وایرال مارکتینگ

وایرال مارکتینگ

وایرال مارکتینگ یا همان بازاریابی ویروسی نوعی از بازاریابی ست که قادر است علاقه و فروش بالقوه یک برند یا محصول را از طریق پیام هایی ویروس مانند، به عبارت دیگر سریع و از فردی به فرد دیگر منتقل کند.

شبکه های اجتماعی به دلیل سرعت و سهولت در اشتراک گذاری، زیستگاه طبیعی این نوع از بازاریابی می باشند. گسترده ترین مثال آن در چند وقت اخیر ایجاد فیلم های احساسی، شگفت آور، خنده دار، یا منحصر به فرد در یوتیوب می باشد. سپس در فیس بوک، توییتر، و کانال های دیگر است.

این تکنیک ویروسی یک شمشیر دولبه است. به یاد داشته باشید که در این نوع کارزارها، بخش عمده ای از کنترل به دست کاربران می افتد. و این خطر احتمالش هست که پیام به درستی تفسیر نشود و یا از آن استفاده غیرکاربردی شود. از طرف دیگر، یک فعالیت ویروسی موفق می تواند برای نتایج برند شما معجزه کند.

حالا کمپین بازاریابی ویروسی چطور کار می کند؟

از لحاظ تئوری انجام یک فعالیت بازاریابی ویروسی بسیار ساده است :

  • ایجاد یک فیلم یا نوع دیگری از محتوا که برای هدف شما جذاب باشد
  • آن را در اینترنت قرار دهید و آن را تبلیغ کنید
  • در آن جا شکل می گیرید

تنها کاری که می توانید انجام دهید اینست که صبر کنید تا فیوز روشن شود و کاربران دیوانه وار شروع به اشتراک گذاری کنند.

این نوع از بازاریابی تصادفی رخ می دهد. مثلا زمانی که ویدیویی توسط یک کاربر خصوصی بارگذاری می شود. ناگهان محبوب شده و شروع به گردش در اینترنت می کند.

برای انتشار فیلم های تجاری هم استراتژی هایی می باشد : یکی حالت نمایش داده شده و یا حالت دیگر پنهان. کاربر از لحظه اول متوجه می شود که در حال مشاهده تبلیغات یا محتوای برند شده است. در حالی که مورد دوم مشارکت برند پنهان است.

اگر از تکنیک های بازاریابی پنهان استفاده می کنید، بسیار مهم است که مراقب باشید. تا کاربر احساس کلاهبرداری، فریب یا تقلب نداشته باشد. زیرا فعالیت ویروسی می تواند علیه شما ایجاد شود. مهم نیست چه استراتژی انتخاب می کنید، به یاد داشته باشید که هرگز هرزنامه نشوید، یا به هنگام اشتراک گذاری مطالب از حد مجاز عبور نکنید. به جای تکرار پیام ها، بهترین استراتژی یافتن مکان و زمان مناسب و اجازه دادن به “فیوز ویروسی” است.

مزایای بازاریابی ویروسی چیست؟

وایرال مارکتینگ

چیزی که مشخصه کمپین های ویروسی می باشد، کاربران قسمت قابل توجهی از کار را برای برند انجام می دهند. که هزینه های انتشار را به شدت کاهش می دهد. خرید فضای تبلیغاتی یا رسانه ای ضروری نیست.

  • پتانسیل دسترسی زیاد

یک ویدئو ویروسی در اینترنت توانایی دسترسی مخاطبان عظیم بین المللی را دارد. بدون اینکه مجبور به سرمایه گذاری یک خروار پول یا تلاش اضافی شوید. به همین دلیل، یک شرکت کوچک یا حتی یک شخص خصوصی می تواند بسیار ویروسی شود.

  • تهاجمی نیست

در بازاریابی ویروسی کاربر شبکه های اجتماعی کسی است که تصمیم به شرکت و به اشتراک گذاری محتوا دارد. بنابراین احتمال تهاجمی بودن نام تجاری را کاهش می دهد. همچنین درک از برند و تعامل در مقایسه با اشکال کلاسیک تبلیغات، به طور قابل توجهی بهتر می شود.

  • به برندسازی شما کمک می کند

اگر از نظر خلاقیت واقعا مورد توجه مردم قرار بگیریم، درحال ایجاد محتوایی بسیار باورنکردنی هستیم که کاربران خود تصمیم می گیرند آن را به اشتراک بگذارند. و از این رو ارتباط شخصی با برند شما ایجاد می کنند. بدون شک در رابطه با برندسازی و آگاهی، ابزاری فوق العاده قدرتمند است.

  • نمونه ای از بازاریابی ویروسی

در سال ۲۰۱۸ ، IHOP  تنها با یک توییت ، هنگامی که آنها پیشنهاد کردند نام خود را از IHOP به IHOb تغییر دهند باعث ایجاد هجوم آنلاین شد. اما ، هیچ کس نمی دانست که “b” به چه معنی است.

برای ۷ روز آینده ، همه دنیا حدس زدند که b ممکن است برای چه چیزی باشد. حساب های آنها در شبکه های اجتماعی همراه با گمانه زنی ها بوده و باعث همهمه کاربران آنلاین و سردرگمی و گمانه زنی های بیشتر شده بود. تا اینکه سرانجام ، آنها معنای پنهان را فاش کردند: b مخفف Burgers بود.

این گمانه زنی ها باعث شد IHOP بیش از ۱۱۳ میلیون دلار درآمد از رسانه اجتماعی کسب کند و فروش همبرگر آنها را افزایش دهد. به طور کلی ، در حالی که این کمپین در آن زمان کمی بحث برانگیز بود (برخی از کاربران احساس کردند بیش از حد تبلیغ شده است) ، موفقیت این کمپین را نمی توان انکار کرد.

دیدگاه ها بسته شده است