قیف فروش
قیف فروش یا قیف بازاریابی ؟!
قیف فروش جز اصطلاحاتی ست که در دنیای بازاریابی خصوصا در حوزه دیجیتال مارکتینگ به وفور استفاده می شود.
قیف بازاریابی یا همان فروش به ما کمک می کند که برای تبدیل کردن مخاطبان یا کاربران به یک مشتری حتی بعد از آن یک مشتری وفادار، مسیر مشخصی داشته باشیم. و بتوانیم هر مرحله به مخاطب خود کمکی کرده باشیم تا راحت تر به چیزی که می خواهد برسد.
نگاهی دقیق تر به قیف فروش یا قیف بازاریابی (MARKETING FUNNEL)
ظاهر قیف رو همه آشنا می باشید. قیف دهاه بزرگی دارد و هرچه به انتهای آن نزدیک تر می شویم دهانه قیف کوچکتر می شود. قیف بازاریابی یا همان مارکتینگ هم درواقع چنین معنایی دارد. یعنی افراد زیادی در ابتدا تحت عنوان سرنخ، مخاطب یا حتی مشتریا بالقوه وارد قیف بازاریابی می شوند.
بعد از پشت سرگذاشتن مسیری مشخص، تبدیل به مشتری بالفعل و واقعی خواهند شد.
به خاطرهمین است که به انتهای قیف که نزدیک می شویم شاهد ریزش بیشتری از افراد می شویم. در نهایت هم تعداد کمی به مشتری تبدبیل می شوند. علتش هم کاملا طبیعی ست چون قطعا بسیاری از مخاطبان واردشده به قیف به دلایل مختلفی از خرید محصول منصرف خواهند دش.
مسیری که مشتری طی می کند از ابتدا تا انتها، به سفر مشتری یا (Customer journey) مشهور است. قیف بازاریابی یا فروش یک هدف دارد و تلاشش در تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل است. البته منظور از مشتری واقعی فقط فروش محصول نیست فرایند های دیگری مثل ثبت نام یا پرکردن فرم ثبت نام هم جز اقداماتی ست که در انتهای قیف صورت می گیرد.
مراحل قیف فروش به چه صورت می باشد؟
مدل های مختلفی برای قیف فروش ارائه شده ه برخی نمونه ها مراحل بیشتری و دقیق تری دارند.
برخی هم مراحل کمتری دارند. اما به صورت کلی مسیر و سفر مشتری را در نظر گرفته و آن را به چند بخش مهم تبدیل کرده اند. در بسیاری از موارد برای قیف فروش از مدل AIDA استفاده می شود به شرح مراحل زیر :
این مرحله اگاهی از برند می باشد. بالاترین نقطه و دهانه قیف. که مشتریان از روش های مختلفی تلاش می کنند سرنخ های زیادی را از وجود برند یا محصولات خود آگاه کرد.
در این مرحله مخاطب بیشتر با محصولات اشنا می شود، برای کسب اطلاعات بیشتر و بررسی دقیق تر ابراز علاقه می کند.بیشتر در سایت گشت می زند تا دید چه اندازه می توان کمک او کرد.
در این مرحله که مخاطب وارد قیف شده، به عنوان یک کاربر بعد از بررسی سایت نسبت به محصولات، خدمات یا راهکارهای تان علاقه نشان می دهد. و تصمیم می گیرد که بررسی دقیق تری داشته باشد.
بعد از اینکه مشتری در این سفر تبدیل به یک خریدار واقعی شد، باز هم باید این مرحله به صورت کامل رخ دهد. چون بارها پیش امده که مشتری به دلایلی مختلف از خرید منصرف شده. و با کمپین های مختلفی مثل ریتارگتینگ برگردانده شده.