بازاریابی ارجاعی چیست؟

درآمدزایی از پینترست
از پینترست چطور می توان درآمدزایی کرد؟
2021-01-10
سایت های استاتیک و داینامیک
تفاوت سایت استاتیک با داینامیک چیست؟
2021-01-17

بازاریابی ارجاعی چیست؟

بازاریابی ارجاعی

بازاریابی ارجاعی

از بازاریابی ارجاعی یا Referral Marketing چه می دانید؟

بازاریابی کلامی یا Mouth Marketing و دهان به دهان هم نوعی از بازاریابی ارجاعی به حساب می آید.

بازاریابی ارجاعی درواقع همان اثر تبلیغات کلامی را ایجاد می کند. فقط تفاوتش در این است که معمولا برای فروش محصول، پاداش و جوایزی توسط شرکت در نظر گرفته می شود. این نوع از بازاریابی تقریبا درهمه شرکت ها قابل استفاده می باشد. معمولا هم به صورت کمپین هایی توسط انواع کمپانی ها ایجاد می شود.

کلمه Referral گرفته شده از Refer می باشد که بمعنای مراجعه کردن است. بازاریابی این شکلی هم همانطور که گفتیم اثر تبلیغات کلامی را دارد. فقط تفاوتش در این است که برای فروش محصول پاداش و جوایزی درنظر گرفته می شود. این نوع از بازاریابی با گسترش شبکه های اجتماعی و سایت های اشتراک گذاری، از محبوبیت بالایی در کسب و کارهای آنلاین برخورداراست.

معمولا در ارتباطات کسب و کار با کسب و کار B2B استفاده می شود. به این شکل که یک شرکت محصول یا خدمت شرکت دیگر را تبلیغ می کند. به ازای هرفروش، بازدید، استفاده و غیره درصدی پاداش و سود کسب می کنند.

مثلا شرکت AT&T Wireless برای مشتریانش که مشتری جدید را جهت استفاده از اینترنت پرسرعت، تلفن های خانگی، تلفن های بی سیم و … به این شرکت ارجاع می دهند، پاداش در نظر می گیرد. از این نوع مدل بازاریابی هم مثال های زیادی مانند پاداش معرف سفیر در تاکسی های آنلاین هست.

بازاریابی ارجاعی

انواع پاداش های قابل راائه در بازاریابی ارجاعی چیست؟

در حالت اول که به مشتریان فعلی انگیزه داده می شود. جوایز ارجاع می تواند به اشکال مختلف مانند پول نقد، جوایز، تخفیف، کوپن خرید یا امتیاز قابل خرید باشد. به عنوان مثال اپراتورهای تلفن همراه پاداش یک بار استفاده مشتری جدید را به مشتری مرجع می دهند. بسته به نوع استفاده شخصی به پس انداز بلندمدت معرف می افزایند.

در حالت دوم به معرف به میزان استفاده مشتری جدید از کالا و خدمات سود و پاداش در نظر گرفته می شود.

در تعاریفی که از این بازاریابی ارائه می شود، به اشتباه عنوان می شود که این نوع از بازاریابی فعالیت هرمی نیست. اما می توان گفت که این نوع از بازاریابی هم هرمی می تواند باشد و هم نباشد. درصورتیکه درهر نوع از بازاریابی پلن هرمی اعمال شود، چنین مارکتینگی همان هرمی نامیده یم شود. زمانی که افراد از فروش مستقیم حداقل از سطح دوم و بعد از آن منتفع می شوند، بازاریابی شبکه ای شکل گرفته.

دیدگاه ها بسته شده است