بازاریابی ویروسی چیست؟

ترفندهای دایرکت اینستاگرام
چطور با دایرکت اینستاگرام حرفه ای کار کنیم؟
2020-11-22
بلاک شدن از طرف اینستاگرام
چرا از طرف اینستاگرام بلاک می شوید؟
2020-11-29

بازاریابی ویروسی چیست؟

بازاریابی ویروسی چیست

بازاریابی ویروسی چیست

بازاریابی ویروسی ؟!!!

یاد همیشه تصورمان از ویروس جز بیماری و دردسر چیز دیگری نبوده! اما دقیق که می شویم و مشغول مطالعه روش های مختلف بازاریابی، با نوع ویروسی بازاریابی آشنا می شویم. حالا سوالی که پیش می آید، این بازاریابی ویروسی یا به اصطلاح وایرال مارکتینگ چیست! چه ربطی به اسم ویروس دارد.

حتی اسم این نوع از مارکتینگ هم خیلی کنجکاو برانگیز استو اینکه آیا واقعا می تواند به طور معجزه آسایی زندگی تان را دگرگون کند؟ و ره صدساله رو برای رسیدن به موفقیت کسب و کار یک ساله کند؟ چطور آخه؟

بازاریابی ویروسی صنعت سینما را در این مورد بررسی کردیم!

یک داستان موفقیت را بیان خواهیم کرد که قهرمانان آن با استفاده از تکنیک های بازاریابی وایرال شگفتی سازی کردند.

سال ۱۹۹۹ دانیل میریک و ادواردو سانچز به تولید فیلم سینمایی “پروژه جادوگر شهر بلر” پرداختند. فیلمی که ژانر ترسناک بوده. میریک و سانچز نیاز به راهی داشتند که فیلم شان را بین مردم مطرح کنند. و اما اینترنت در این بین به کمک آن ها آمد.

به کمک شرکت فیلم سازی حامی فیلم، یعنی آرتیسان اینترتینمنت، وب سایتی ایجاد کردند. هدف برای قانع کردن برای مخاطب در رابطه با اتفاقات ترسناک و رمزآلود فیلم بود که آن را برای آن ها واقعی تلقی کردند. البته فقط برای تبلیغ فیلمان این کار را نکردند، همزمان با انتشار پیام های آنلاین مختلف، شایعاتی در مورد واقعی بودن داستان فیلم منتشر کردند.

این کار منجر به فروش فیلم در حدود ۲۵۰ میلیون دلار شد، درصورتی که بودجه فیلم کمتر از ۱ میلیون دلار بود. همین شایعات نواورانه دوکارگردان در بازاریابی و به کمک اینترنت جان گرفتند، و همین باعث تبدیل این فیلم ترسناک به یک پدیده ملی شد.

حال واژه بازاریابی ویروسی چیست؟

بازاریابی ویروسی چیست

زمانیست که استراتژی یک کسب و کار این باشد که مخاطبان خود را تشویق به انتقال پیام بازاریابی خود کند. این روش، شباهت بسیاری با منتشر شدن ویروس در محیط اطراف دارد. به خاطر همین است که واژه وایرال را برای آن اورده اند. فقط تفاوتش در با ویروس های دیگر، در بازاریابی محتواست! و از جنس محتوا!

شاید بتوان گفت پایه و اساس بازاریابی ویروسی انتشار اطلاعات به صورت دهان به دهان است. اما فناوری های جدید مبتنی بر اینترنت، بسترهای بسیار منسابی برای توزیع این محتوای دیجیتال ویروسی می باشند. اما خب بازاریابی در فضای اینترنت هم اصول خودش را دارد. مثلا اگر بخواهیم پیام برندمان، دهان به دهان بچرخد، باید یک پایگاهی ایجاد کنید و یک حضور موثر.

محتوای بازاریابی وایرال از چه جنسی می باشند؟

نوع محتوا در بازاریابی وایرال یا ویروسی چندان مساله مهمی نیست. محتوای ویروسی شما می تواند یک مقاله جذاب باشد، یا یک توئیت متفاوت، یا شاید حتی یک آهنگ کوتاه یا بازی با حجم کم. نکته اینجاست که باید در نظر داشته باشید این محتوای ویروسی هرچیزی که هست، باید افراد را تشویق به اشتراک با سایرین کند. هرچه تعداد افرادی که پیام ویروسی شما را دریافت می کنند، بیشتر باشد، محتوای ویروسی شما اثربخشی بیشتری خواهد داشت.

ویژگی های اصلی یک کمپین بازاریابی ویروسی موفق چیست؟

ویژگی های وایرال مارکتینگ

  1. خدمات و محصولات باارزشی ارائه می شوند.

یکی از قدرتمندترین کلمات در واژه نامه بازاریابی، “رایگان” است! شاید کلمات “ارزان” یا “قیمت مناسب” هم جلب توجه کند، اما کلمه رایگان از هر چیز دیگری بیشتر تاثیرگذار است. اکثر کمپین های بازاریابی این چنینی، محصولات ارزشمندی را به صورت رایگان و با هدف جلب در اختیار کاربران قرار می دهند.

شاید با این کار ظرف امروز یا فردا به سود نرسید. اما اگر بتوانید یک چیز رایگان ارائه دهید، توجه مخاطبان را جلب کنید، به زودی سایر محصولات یا خدمات شما را خواهند شناخت. نتیجه چیست؟ افزایش فروش.

  1. محتوای ویروسی بدون زحمت منتشر می شود.

در زمستان خب خیلی ها توصیه می کنند که از سرماخوردگی و افراد سرماخورده دوری کنیم. و و … چرا؟ چون ویروس ها زمانی منتشر می شوند که شرایط انتقال شان فراهم شود. پس محتوای ویروسی شما هم، از ایمیل گرفته تا بازی و نرم افزار، باید در بستر مناسبی جهت انتشار قرار گیرد. محتوای ویروسی شما که ماهیت دیجیتالی هم دارد، می تواند به راحتی و بدون هیچ هزینه ای، از اینترنت و شبکه های اجتماعی منتشر شود. فقط باید جذابیت لازم را داشته باشد.

توجه داشته باشید که هرچه شما اشتراک گذاری و دانلود محتوای ویروسی خود را ساده‌تر کنید، انتشار آن نیز بیشتر خواهد بود.

  1. به سراغ انگیزه ها و رفتارهای مشترک انسانی بروید.

یعنی رفتارهای مشترک انسانی را بشناسیم و از ان ها کمک بگیریم.

مثلا، آیا دوست دارید مشهور شوید؟ خب، پس همین شهرت یکی از انگیزه های مشترک همه ما انسان هاست. حالا میرسیم به جایی که احساسات مخاطبان را با استفاده از محتوایی که تولید می کنید، تحریک کردن. باید زمینه ساز اشتراک گذاری میلیونی محتوای شما باشد.

  1. محتوای ویروسی برای انتشار از شبکه های ارتباطی موجود هم استفاده می کند

قبل از هرچیز باشد بدانید که مردم در شبکه های اجتماعی، دقیقا همانند دنیای واقعی، دایره ارتباطی خود را گسترش می دهند. طبیعتا یک بازاریابی ویروسی موفق، از قدرت این شبکه ها در دنیای دیجیتال بهره می برد. پس باید نحوه فعالیت و تعامل افراد در شبکه های اجتماعی را به خوبی بشناسید.

و اما کلام آخر :

چطور بازاریابی ویروسی

محتوای شما باید ویژگی هایی را دارا باشد تا به شکل ویروسی عمل کند :

  • کیفیت محتوا بایستی بالا و برای بیشتر مخاطبان خوشایند باشد.
  • محتوا ارزش به اشتراک‌گذاری با دایرۀ دوستان و خانواده را داشته باشد.
  • محتوا جذاب و خلاقانه باشد و مخاطب خود را برانگیزد.

دیدگاه ها بسته شده است