اتربیوشن چیست ؟

فرایند فروش
فرایند فروش چیست؟
2021-06-10
چت بات
چت بات چیست؟
2021-06-17

اتربیوشن چیست ؟

اتربیوشن در دیجیتال مارکتیک

اتربیوشن در دیجیتال مارکتیک

اتربیوشن در دیجیتال مارکترها ؟ چه کمکی می کند؟

در گذشته فقط تگ ها، کوکی ها و چند عامل دیگر بررسی می شد، اما هیچ کدام از آن ها برای بررسی آمار اپلیکیشن های موبایلی جواب گو نبود، به همین خاطر پلت فرم های اتربیوشن وارد این حوزه شدند تا هم آمار مربوط به سایت را استخراج کنند و هم آمار مربوط به اپلیکیشن های موبایلی را در اختیار شخص قرار دهند.

حالا اتربیوشن دقیقا چیست؟

اتربیوشن ؟!

در حقیقت وظیفه اندازه گیری رویدادها، کمپین های بازاریابی شرکت و سازمان ها را دارد. یکی از رایج ترین اهداف استفاده از اتربیوشن بررسی اثربخشی آن کمپین است. مثلا فرض کنید شما یک کمپین نصب اپلیکیشن و گرفتن ۱۰هزار تومان اعتبار هدیه به راه انداخته اید، و بعد از گذشت چند روز می خواهید آمار مربوط به تعداد نصب اپلیکیشن را بررسی کنید. و به کمک بهینه سازی آن، نرخ تبدیل بهتری دریافت کنید. در چنین شرایطی اتربیوشن بهترین راه برای بررسی آمار و بهینه سازی کمپین است.

اتربیوشن چه کمکی به دیجیتال مارکترها می کند؟ چرا چنین چیزی مهم است؟

شاید این سوال برایتان پیش بیاید که اتربیوشن چطور می تواند به دیجیتال مارکترها کمک کند!

اگر به روش های سنتی مثل cookies، Pixel tags و URL باشد، متوجه می شوید که این برنامه ها کاربرد بسیار ساده ای دارند. اما فقط روی درگاه موبایل پیاده سازی می شوند. درحقیقت اتربیوشن به دیجیتال مارکترها کمک می کند که میزان موقیت کمپین های تبلیغاتی خود را بررسی کنند. در صورت لزوم هم آن ها را بهینه سازی کنند.

چرا استفاده از سرویس اتروبیوشن لازم می باشد؟

در قسمت های بالا یک آشنایی کلی از Attribution پیدا کردید. اما آیا استفاده از این سرویس در دنیای اپلیکیشن ها لازم می باشد؟

بله. قطعا شما یا هر شخص دیگری که برای برگزاری یک کمپین هزینه می کنید، به دنبال گرفتن بالاترین بازدهی می باشید. این کار هم صرفا با بررسی و هزینه کردن آمار به دست می آید. معمولا استفاده حداکثری از هزینه صورت گرفته یکی از وظایف اصلی دیجیتال مارکترها می باشد. در همین راستا هم استفاده از اتربیوشن بهترین راه برای این موضوع می باشد.

انواع مدل های Attribution چیست؟

اتربیوشن در دیجیتال مارکتیک

  • Last Click یا آخرین کلیک :

در این مدل آخرین کلیکی که کاربر روی آن کرده، و به اپلیکیشن شما رسیده به عنوان معیار محاسبه می شود.

  • First Click یا اولین کلیک :

این مدل که بیشتر برای کمپین های آگاهی از برند درست می شود، براساس اولین کلیک کاربر سنجیده می شود. مثلا در جستجوی یک واژه ای می باشید، به یک مقاله در صفحه اول گوگل می رسید، که صفحه وبینار در آن معرفی شده. در آن ثبت نام کرده و طبق توصیه مدرس، به سراغ اپلیکیشن شما می آیند. در واقع اولین کلیک کاربر همان ثبت نام وبینار سنجیده می شود.

  • Linear یا خطی :

در این مدل به تمامی کلیک ها و رفتارهای کاربر ارزش یکسانی بخشیده می شود. هر رفتار وی هم به صورت جداگانه بررسی می شود.

  • Position ـ based یا مبتنی بر موقعیت :

در این حالت اولین و آخرین رفتار کاربر مورد بررسی قرار می گیرد. چون به عقیده بسیاری از افراد اولین و آخرین کلیک کاربر در مجموع ۸۰درصد تعامل را تشکیل می دهد.

  • Time Decay یا کاهش زمان :

در این مدل معیار سنجش، زمان می باشد. درصد اتربیوشن در لحظه نزدیک شدن به آخرین کلیک افزایش می یابد.

دیدگاه ها بسته شده است